Home » Verhalen » Symbolen

SYMBOLEN IN HET DAGELIJKS LEVEN

 

HET TASJE

Als wij mensen bewuster in het leven staan en goed om ons heen kijkt dan zien we heel veel boodschappen of tekens die ons gegeven worden. Maar de mensheid ziet het niet omdat ze het te druk hebben met hun eigen dingen.

Ik zal een mooi voorbeeld geven. Op een dag kreeg ik een scooterongeluk met gevolg dat ik mijn teen brak. Mijn voet mocht niet nat worden tijdens het douchen en ik pakte een plastictasje en bond die om mijn voet heen. De volgende dag pakte ik weer een ander tasje en dat was een plastic tasje van Karsten Tenten. Daar stond ik totaal niet bij stil op dat ogenblik. Twee dagen later kregen wij een “amber alert”. Er was een enorme brand in Zwaag. Het ging om een bedrijfspand van Karsten tenten. Twee dagen later stond mijn vrouw onder de douche toen haar oog ineens op het tasje viel met een touwtje ernaast om de zak om te binden. Dat tasje lag al meer als een half jaar in de kast en prompt nu had ik hem eruit gehaald omdat ik hem nodig had. Heel toevallig dat dit alles samen viel in deze dagen.

 

DE LIJKENWAGEN

Soms krijg ik nog meer symbolen door in het dagelijkse leven maar je moet ze wel zien en begrijpen.

Onderweg tijdens mijn werk zie ik wel eens lijkenwagen rijden. Dat hoeft niet altijd iets te betekenen. Maar als je dat wat vaker gaat zien in een zeer korte periode dan zit daar een boodschap achter. Ik had een vriendin. Zij was erg ziek. Elke keer als ik thuis kwam vertelde ik tegen mijn vrouw dat ik een lijkenwagen had gezien. Op een dag zag ik zelfs een lijkkoets. Helemaal in het zwart met twee zwarte paarden. Toen viel het kwartje. Dat ik thuis kwam vertelde ik tegen mijn vrouw dat mijn vriendin spoedig zal komen te overlijden. In die week zat mijn vrouw op een ochtend achter haar computer. Zij voelde een bepaalde energie/aanwezigheid. Intuïtief wist ze dat het Cora was. Kort daarna kregen wij het bericht dat zij inderdaad was overleden.

STIEFVADER

Op en dag werd ik een paar dagen achterelkaar geconfronteerd met een lijkenwagen Ik kon mij niet voorstellen dat er iemand dood zou gaan. Maar goed. Ik kreeg van mijn moeder te horen dat mijn stiefvader naar het ziekenhuis moest.  Hij moest geopereerd worden aan zijn knie omdat hij versleten knieën had. Na de operatie werd hij heel erg ziek en kreeg hoge koorts en een infectie erbij. Binnen een maand was hij overleden.

 

EEN BOSJE ROZEN

In het verleden had ik bosje witte rozen gekocht voor mijn gidsen en voor mijn overleden dierbaren. Ik zette het bosje rozen links naast mijn pc zodat ik er elke keer naar kon kijken. Rozen vind ik hele mooie bloemen. Ze stonden een paar dagen en toen ik merkte dat er maar drie uitkwamen. De rest van de rozen hingen met hun kopjes naar beneden. Aan het einde van de week kocht ik weer een nieuw bosje witte rozen. Er waren weer drie rozen uitgekomen en zeven hingen weer. En voor de derde keer ging ik een nieuw bosje rozen kopen. Voor mij een duidelijk teken dat de boodschap van dankbaarheid over was gekomen. Het getal drie komt vaker voor in mijn leven. Drie keer een bosje rozen gekocht en drie rozen die uitkomen enz. Wat de boodschap ook was ik wist het op het moment niet, wat ik wel wist dat er iets ging gebeuren.

Op een dag ging ik naar mijn werk. Eenmaal op mijn werk voerde ik mijn dagelijkse werkzaamheden uit. Ik vertelde mijn leidinggevende allemaal dingen die ik niet kon weten. Hij was met stomheid verslagen. Het was een bizarre situatie was dat.

 

In het dagelijkse leven krijgen wij vaak boodschappen en symbolen door alleen moet je wel zien. Stel je hoort een liedje van je vriend of je vriendin die hij of zij vaak draaide. Het kan wezen dat die persoon aan je denk of zij of hij wilde jou iets duidelijk maken. Zo zijn er talloze voorbeelden en als je ervoor open staat dan heb je het ook sneller door en begrijp je beter. Het kunnen ook symbolen zijn op tv, of bepaalde woorden die je opvangt. Een geur, een terug kerend symbool.

 

 

STIPPELTJES

Zo zag mijn vrouw opeens steeds weer stippeltjes/bolletjes. Op tv, in tijdschriften, op de computer, op kledingstukken, zelfs in een auto die voorbij reed. Op de achterbank stond iets met grote bollen. En haar oog viel er weer ‘toevallig’ op. Symbolisch gezien zijn bollen oneindig, geen begin/geen eind. Alle energie wordt gelijk verdeeld.

 

 J de Bruijn