Home » Verhalen » Dromen

Dromen

DROOM OMA

Als kind ging ik vaak bij mijn oma langs en ik bleef ook soms logeren in het weekend. Ik ging ook samen met mijn oma naar het strand. Ach, wij deden alles en ik mocht haar heel erg graag.

Toen ik 16 jaar was verhuisde ik met mijn ouders naar Rozenburg. Binnen een half jaar kreeg ik last van heimwee en wilde graag terug naar Den haag. In de periode dat ik in Rozenburg woonde ben ik niet meer bij mijn oma geweest. Het contact verwaterde. Ik heb nog wel eens aan haar gedacht en vroeg mij af waar ze op dat moment woonde. Ze was inmiddels al een paar keer verhuist. Op een dag kreeg ik te horen dat ze verhuist was naar een aanleunwoning.

 

De droom. Op een avond ging ik naar bed en ik droomde over mijn oma. Ik kwam bij haar aan en ik stond aan het voeteneind van haar bed. Ze was heel erg ziek. Ik was blij dat ik haar nog even zag. Ik nam al afscheid van haar bij het voeteneind. ’s Morgens werd ik wakker en ik wilde toch wel weten waar mijn oma nu verbleef voordat ze echt zou overgaan. Ik kwam vaak in Den haag. Vooral in het weekend. Ik nam ook niet echt de moeite om mijn oma te zien. Toen ik naar die aanleunwoning wilde gaan waar ze verbleef kreeg ik te horen dat ze daar niet meer was. Ik baalde wel van dat ik niet echt de tijd en de moeite had genomen om mijn oma te zoeken en achteraf gezien had ik in principe al afscheid van haar genomen. Terwijl ik dit nu schrijft heb ik er best wel spijt ervan, want zij was alles voor mij. Toen ik te horen kreeg dat ze over was gegaan was ik best wel kapot ervan. Aan de andere kant gaat ze straks weer gelukkig een nieuwe leven tegemoet.

De dagen en jaren gingen voorbij en in die periode heb ik nog vaak over mijn oma gehad. Ik weet ook dat ze af en toe bij me is. Op een dag lag ik onder de zonnebank en op een gegeven moment pakte zij mijn teen en zei: “word het niet eens tijd om eronder vandaan komen”. Ach, wat leuk zeg dat ze even langs kwam.

J de Bruijn

DROMEN

Elk mens heeft wel eens een uitreding meegemaakt en in dromen treedt de mens ook uit zijn lichaam bewust of onbewust. Mensen  zijn soms bang voor het onbekende en dat kan wel eens belemmering opleveren voor astrale reizen en uitreding. Maar aan de ene kant is dat nergens voor nodig, want tijdens uittreding overdag en ’s nachts zijn wij verbonden met een zilveren koord. Zie het als een grote navelstreng. Tijdens je uittreding zorgen jouw gidsen dat jouw lichaam goed bewaakt wordt en één van je gidsen gaat dan ook met je mee. Er zit een tijdlimiet vast aan het astrale reizen en uittreding en je gids geeft dan een teken wanneer je terug moet komen in je lichaam. Omdat daar ook gevaren  aan vast kunnen zitten, want het is niet altijd zuiver in de astrale wereld, maar dat is ook in deze wereld en dat is ook met astrale erotiek want je weet nooit met wie je wat doet.

 

Ik had een beknopt stukje geschreven over uittreding en astrale reizen.

Nu wil ik het hebben over astrale erotiek, want het hoort er nu eenmaal bij in ons leven en ik zie dat meer als een lichamelijke ontlading en uiting. Elk mens heeft wel eens seksuele dromen gehad, hetzij met je buurvrouw, buurman, een vriend of een vriendin enz. het is niet alleen seks, maar ook zoenen, liefkozen, geborgenheid en tederheid in je dromen.

Er schrijnt toch een taboe te zijn op dit onderwerp, want er wordt toch weinig over gesproken, hoewel we in ons dagelijkse leven niets anders doen. Naarmate ik steeds ouder werd en meer bewust werd van erotische dromen begon ik mij af te vragen hoe dat zat?

Seksuele en erotische dromen kunnen de boodschap doorgeven dat het niet lekker loopt in je relatie, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn, want het kan ook een stimulans zijn voor je bestaande relatie. De hele astrale erotiek daar is niets verkeerd aan of mis mee, want het brengt aan ons in het dagelijkse leven boodschappen over. Hier twee voorbeelden. Als een man de liefde bedrijft met een andere man, dan wil dat nog niet zeggen dat hij homo is. Nee,  dat heeft te maken met de ontwikkeling naar spirituele  groei. En als een vrouw zich in haar relatie verwaarloosd voelt of geen tederheid en geborgenheid krijgt, dan zal ze dat gaan krijgen in de astrale wereld en dan geeft dat gelijk weer dat de relatie niet goed is. Dus een boodschap voor haar om wat aan haar relatie te doen.

Tijdens je slaap treed je met je gehele astrale lichaam uit je stoffelijke lichaam en je reist als geest bewust door verschillende aardse astrale dimensies. Door je uittreding  kan je een persoon ontmoeten waar je je heerlijk bij voelt en door het zoenen of stelen ontstaat een seksuele ontlading waardoor je in een diepe extase komt die ook daadwerkelijk plaats vindt. Maar door verschillende astrale dimensies kom je ook onzuivere personen tegen ,maar dan is de keus aan jou, want in de astrale wereld heb jij ook voor het kiezen met wie je het doet en daar ben je ook vrij in. Ook kom je mensen tegen die wat van je willen leren op dit gebied en ook daar is de keus aan jezelf.

J.de Bruijn

Copyright©

 

ANDERE DIMENSIE.

Ik kwam in een ander dimensie terecht en ik zag huizen onder water staan en daar stonden ook huizen boven het water uit, ik was daar niet alleen, maar met een man of 7 a 10 dat weet ik niet zo goed meer. Mijn gids zei: wees niet bang en laat je gaan om naar een andere dimensie te gaan. Wij kregen allemaal een rond plaatje achter ons nek geplakt ( om naar een andere dimensie te gaan) en wij lagen en dreven allemaal op onze rug op het water om naar een andere dimensie  te gaan, maar dan moest ik wel dat water in mijn mond laten stromen en omdat ik dat vies vond deed  ik het niet en ik werd wakker.

Toen ik wakker werd, werd ik mij ervan bewust dat ik deze droom al eerder had gehad.

Toen ze moeite hadden om mij naar een andere dimensie te laten gaan, lieten ze mij zien hoe die andere dimensie onder water was en als ik daar was ging ik weer door om weer naar een andere dimensie te gaan.

 

 

 

2D DROMEN

Ik droomde over een vrouw en zij was verliefd op mij en ik had ook gevoelens voor haar. Ik stapte uit die droom en kwam in een andere droom terecht en mijn moeder stond naast mij en we praatten wat met elkaar.

Terwijl ik daar mee bezig was keek ik naar die droom waar ik uit was gestapt naar die vrouw die verliefd op mij was en zag dat ze gek op mij was. Even later zag ik dat die vrouw een baard kreeg waardoor mijn gevoelens totaal weg waren en ik niets meer met haar te maken wil hebben.

Een jaar later in die droom kreeg ik te horen van mijn moeder dat ze dood was gegaan door liefdesverdriet.

En toen werd ik wakker.

 

 

 

3D DROMEN

Ik ging ’s avonds naar bed en ik droomde dat het dag was en tegen de avond ging ik weer slapen in die droom en droomde over een vrouw die haar man verloren had.

Ik kreeg een foto van haar en ik kwam weer in een droom terecht en ik ging naar het universum naar een andere dimensie en het was er gauw en grijs. Ik zag haar man niet en keerde terug en voelde dat ik gevolg werd. Ik kwam weer terug bij die vrouw  en zei dat ik haar man niet kon vinden en ik kwam ook weer terug uit mijn droom en hoe meer ik terug kwam uit mijn dromen voelde en zag ik dat haar man met mij mee reisde.

Toen ik op de grens van mijn droom en ontwaken zat zag ik dat de man bijna in mijn slaapkamer was en schrok wakker en weg was hij.

 

J de Bruijn

Copyright©

 

 

Terwijl ik nu schrijf, zie ik één grote geestenwereld. Als wij dromen dan treden we uit ons lichaam, alleen zijn daar een hoop mensen zich niet van bewust en sommigen zeggen: dromen zijn bedrog, of ik droom nooit, niets is minder waar want elke mens droomt, alleen zijn wij weer vergeten wat we gedroomd hebben. Alles wat zich in je droom afspeelt gebeurt echt, net als in het dagelijkse leven.

Toen ik hier pas bewust van werd, dat was rond mij 25ste. Ik had een droom en droomde over een hele mooie vrouw zij had lang zwart haar. Zij was zo mooi, te mooi om seks mee te hebben, want mijn aandacht ging alleen maar naar haar schoonheid uit. ’s Morgens werd ik wakker en de rest van de dag had ik alleen maar aan haar gedacht. Tegen de avond ging ik mijn bed verschonen en wat vond ik op mijn kussen? Een lange zwarte haar. De rillingen liepen over mijn rug en ik dacht met weemoed nog terug aan haar. Wat jammer is; dat ik de haar niet bewaard heb.

Als mensen een telefoon horen in hun droom, dat is dan een teken van een  boodschap en de boodschap is dat je terug moet komen in je lichaam of dat er een boodschap aan komt.

Déja vu dromen. Soms kom je op plekken waar van je denk: ‘daar ben ik al een keer eerder geweest’ of je ontmoet een persoon waarvan je denk: ken ik jou ergens van.’ Dat klopt ook, want tijdens je slaap ben je ook op die plek geweest en de persoon die je ontmoet hebt zult je in je dagelijkse leven weer ontmoeten. Déja vu dromen heet dan ‘vergeten herinneringen.’

Als twee mensen niet bij elkaar kunnen zijn door wat voor reden dan ook, die komen elkaar in hun dromen weer tegen.

Toen ik vriendin had vroeger, droomde ik over haar, want ik was bij haar en we bedreven de liefde met elkaar. Het voelde echt aan, want de volgende morgen vertelde ik het aan haar wat zij gedroomd had die nacht en zij bevestigde dat.

Ook seksuele dromen vinden echt plaats in je dromen. Net als in je dagelijkse leven.

Als er een persoon vreemd gaat in haar dromen, dan geeft dat een boodschap door dat zij zicht verwaarloosd voelt of dat de relatie niet meer lekker loopt.

Als je droomt over de dood of iemand heeft zich opgehangen, dat heeft niets te maken met die persoon of de dood van jezelf. Dat heeft er mee te maken dat je iets hebt afgesloten of je gaat een nieuwe fase in van je geestelijke ontwikkeling. Wat ook heel bijzonder is aan een droom, dat twee mensen gelijke soorten dromen hebben. Een voorbeeld. Ik zou mijn moeder helpen in het weekend met het opknappen van haar nieuwe woning. Een dag van te voren droomde ik dat ik daar aan kwam en toen ik in de woonkamer stond, zei ik: ‘het huis zit vol met entiteiten.’ Zij keek mij verbaasd aan.

Een paar seconden later had ik een grote kaart of foto in mijn hand en daar stonden 7 entiteiten op. Bij elke entiteit deed ik mijn verhaal wat er met die persoon was gebeurd. Halverwege werd ik wakker. Een week later mijn vriendin met een soortgelijke droom aan en dat is niet één keer gebeurd maar een paar keer.

Dromen zijn niet zo moeilijk om te interpreteren als je je eigen droom heel goed begrijpt.

KLEUREN IN JE DROOM.

Kleuren in je droom zeggen ook iets over jezelf, maar elke mens interpreteert het anders. Dat is net als symbolen in je droom, want wat voor mij dit betekent hoeft niet persé ook voor jou de zelfde betekenis hebben.

Ik zet hier wat symbolen  neer die voor iedereen de zelfde betekenis hebben.

HUIS: zelf-ik

SPIEGEL: reflectie van het ik, of bekijk jezelf

PEN, POTLOOD, INKT EN POSTZEGEL: schrijven of communicatie

MOOI MEUBILAIR: schoonheid van spiritueel leven.

KLEUREN

GRIJS: grijze substantie (hersenen), (bleke) gelaatskleur of slechte gezondheid.

WIT: reinheid.

ZWART EN WIT: onrecht en recht, het kwade en het goed.

ZWART: mysterie, dood, kwaad en duisternis.

ROOD: levenskracht, nieuw leven, boosheid, seks en stopsignaal.

ROZE: liefde, vreugde en geluk.

CERISE: hartstocht.

ZACHTROZE: zwakheid.

 

 

J de Bruijn

copyright

 

DROOM

Het was weekend en ik had een loge die bleef slapen. ‘s Avonds voor dat wij gingen slapen liet ik mijn hond nog even uit. Toen wij eenmaal sliepen droomde ik dat ik iemand binnen liet via het balkon. Mijn hond begon te blaffen omdat ik iemand binnen had gelaten en toen die persoon eenmaal binnen was, was de hond ook stil.

Wat het leuke ervan was? Dat ik ‘s morgens wakker werd en mijn loge vertelde wat er was afgespeeld die nacht. Hij had letterlijk en figuurlijk die droom meegemaakt. Hij vertelde dat de hond begon te blaffen en de gordijnen van de slaapkamer te keer gingen. Hij had nog geprobeerd mij wakker te schudden, maar ik werd niet wakker. Hij was best wel bang op dat moment. Wel leuk dat iemand mijn droom letterlijk mee had gemaakt..

 

J de Bruijn