Home » Verhalen » Karma

KARMA

Het lig bij een heleboel mensen erg gevoelig als je over het karma hebt of is het het lot?

Als je om je heen kijkt wat er allemaal gebeurt in de wereld dan is het gewoon om te janken. In het begin kon ik eerst ook niet geloven dat het je karma is. Maar hoe je het ook bekijkt, alles ligt gewoon vast als je op deze aarde komt. Voor de ene is het heel leuk en voor een ander minder leuk. Je leven ligt zo vast bij alles wat je doet. Je beweging, gedachten, relaties, mensen die je moet ontmoeten, je tegenslagen in je leven, wat voor werk je gaat doen enz.

Kijk eens naar alle oorlogen die afspelen. Daar vraagt niemand om, maar toch moet het zo zijn dat mensen hun karma inlossen om op dat moment daar te zijn. Ook met hongersnood is dat zo. Hoe vaak hebben Afrika niet geholpen tegen de hongersnood en wat is het resultaat!?Wij kunnen wel helpen en heel veel geld doneren maar het heeft geen zin want het blijft zo en wij lossen daar niets mee op. Omdat het hun karma is en als wij blijven helpen dan belemmer je alleen maar hun karma. En daarbij gaat het geld alleen maar naar de hoge pieten (elite) en die lachen zich rot. We worden via de media gemanipuleerd en door zielige beelden die vaak ook nog eens nep zijn op ons gevoel ingespeeld. Vooral rond de kerstdagen, let maar op. En als je geld doneert hoor je later dat het niet eens os aangekomen of  in verkeerde handen terecht is gekomen.

De droogte dat wordt veroorzaak door de mens, denk maar aan de regenwouden die door de mens worden gekapt, natuurrampen enz. Mensen maken meer kapot dan hun lief is. Het is wel zo, wat men zaait zal men ook oogsten en zullen zichzelf vernietigen alleen hebben ze het zelf niet door waar ze mee bezig zijn. Het is gewoon triest. En de Aarde is sterker dan wie dan ook. Moeder Aarde bepaald en schut alles van haar af door middel van natuurrampen. En gelijk heeft ze. Dat zou jij toch ook doen als je irritaties heb op je lichaam, weg met de onrust, de bacteriën, virussen, de korstjes, eczeem en alles waarvan jij vind dat er niet hoort omdat het je irriteert. Jij kiest er toch ook voor om gezond te worden. Nou, dat doet Moeder Aarde ook. En de goede bacteriën (mensen) mogen blijven al kan je er niet altijd voor zorgen er ook een paar sterven.

Er was een vrouw die van haar probleem af wilde. Het probleem was dat ze meerde malen verkracht was. Zij ging naar een reïncarnatie therapeute. Eénmaal daar ging zij onder regressie. En wat bleek? Zij had er zelf voor gekozen om door die mannen misbruikt te worden toen ze op de aarde kwam. Na de regressie had ze er geen last meer van en begreep ze waarom ze dit moest meemaken. Daarna leefde ze heel gelukkig.

Ik ontmoette een man en die een leven had, daar lusten de honden geen brood van. Deze man leeft nog steeds en is al in de 80. Hier het verhaal.

Deze man is als kind door zijn ouders afgedankt als ongewenst samen met zijn broertje. Zij kwamen in een vreselijk kindertehuis terecht in Hoorn waar ze over het algemeen aardappelschillen te eten kregen. Dit was in de jaren 40. Hij werd geadopteerd door een wel gesteld gezin. Deze ouders hadden hem niet geadopteerd uit liefde maar als werkslaaf. Alle vuile klusjes kon hij doen en zelfs vanaf zijn pubertijd dat hij bijbaantjes had moest hij al zijn verdiende loon afstaan. Hij moest keihard beulen en zijn leven werd aan alle kanten zuur gemaakt door deze mensen die zich voordeden naar de buitenwereld alsof ze heel goed waren voor hem. Deze goede en lieve man is zo gehard door deze mensen. Op een gegeven moment was hij oud genoeg om op zich zelf te wonen. Hij was slim, leergierig, een keiharde werker en voor de duvel niet bang.

Hij kreeg een baan bij een groot bedrijf omdat ze inzagen en wisten dat deze man heel wat in zijn mars had. Hij kreeg verschillende opleidingen aangeboden van zijn werkgever om hogerop te komen. Hij werd uiteindelijk uitvoerder bij verschillende zeer grote olieboorplatforms over de hele wereld waar hij met zijn vrouw en collega’s naar uitgezonden werd.

Hij verdiende goed. Desondanks heeft hij zijn leven lang sober/niet materialistisch geleefd. Ook omdat hij veel reisde hechtte hij niet veel waarde aan spullen.

Ondanks dat hij een vreselijke jeugd had gehad is hij een heel mooi mens geworden. Zelf heeft hij met zijn vrouw bewust gekozen om geen kinderen te krijgen vanwege zijn werk.

In 2004 was er een vreselijke tsunami die ook Sri Lanka trof. Vele honderden kinderen raakte hun ouders kwijt. Een paar jongen meiden die daar woonden hebben gedaan wat ze konden en hebben een aantal jaar belangeloos voor vele van deze kinderen gezorgd terwijl ze zelf ook niet veel hadden. Deze man en deze meiden ontmoetten elkaar ‘toevallig’ en alsof het zo van boven was geregeld werden ze een soort familie van elkaar. Hij noemt het ook zijn kinderen. Inmiddels zijn er goede huizen gebouwd voor deze meiden die inmiddels getrouwd en volwassen zijn. Hij doet nog zo veel goed. Hij leert ze o.a. stevige huizen te bouwen en hoe ze hun kokosbomen slim kunnen benuttigen.

Zo zie je maar ook deze meiden hebben hun karma en zie wat/wie er op hun pad is gekomen. Zo hebben ze niets en zo wordt er iemand gestuurd die jouw een goed leven schenkt.

Ondanks dat hij een slecht leven had in zijn vroegere jaren heeft hij er toch iets zeer positiefs van gemaakt. En bij deze persoon zie je heel duidelijk dat het zijn karma is en dat hij deze gelijk inlost. Karmische les. Wel heel mooi omdat te zien en te horen.

J de Bruijn

IS HET TOEVAL OF KARMA

Wij komen vaak het “toeval” tegen. Is het toeval dat je een prijs wint, ziek wordt, iemand tegenkomt, een bepaald liedje hoort enz.

Eén ding is zeker, toeval bestaat niet want we lijden niet aan vallende ziektes. Alles wat er gebeurd, gebeurt met een reden. En niet alleen jij bent daar mee gemoeid maar ook veel mensen om je heen. Zeker bij een stergeval, misdaad of moord. Het treft niet alleen die gene maar ook heel veel mensen daaromheen. Ook die leren daar weer van. Je zou het kunnen noemen dat het je karma is, maar het is ook zo dat het niets te maken heeft met je karma maar dat je beter naar jezelf moet luisteren.

Hier een paar voorbeelden. Ik ben man die hard werk en ik gun mezelf haast geen tijd en ga maar door. Op een gegeven moment begon mijn lichaam op te raken en moest naar de fysio. Zijn antwoordt was dat ik het rustig aan moest doen, maar dat gaat een beetje moeilijk als je een postbode bent.

Maar goed. Later besprak ik dit met mijn werkgever maar veel wijzer ben ik er niet van geworden. Toen het iets beter ging met mijn lijf ging ik gewoon weer door tot op het moment dat mijn lichaam weer begon te protesteren. Ik vertelde dat tegen de voorman dat ik minder werk wilde doen. Hij vond het prima en hij zou zorgen voor een gesprek bij de bedrijfsarts. Ik ben al een paar weken verder en nog steeds niets vernomen van die arts.

Op een dag ging ik op de fiets mijn post bezorgen en die dag kreeg ik problemen met mijn fiets. Even later belde ik mijn vrouw op of ze mij op wilde komen halen met de auto en fietsendrager. Zo gezegd zo gedaan en ik zei tegen mij vrouw dat ik op de scooter maar verder de post ging bezorgen. Mijn vrouw zei nog: ‘ik zal lekker op bellen dat je de post niet kan bezorgen.’ Waar ik weer op antwoorden: ‘ach, ik maakt het even af.’ Toen ik weer ervan doorging, zei mijn vrouw nog wat ze normaal gesproken nooit zegt ‘doe je voorzichtig.’ Ja het komt goed.

Ik was bijna klaar met de post. Ik nam een bocht naar links en kwam met mijn scooter in het geultje terecht tussen de stoeprand en de weg en daar viel ik goed op bek. Met het gevolg ervan dat ik nu thuis moest blijven en niet meer kon lopen. Mijn voet was op twee plaatsen zwaar gekneusd en m’n grote teen gebroken. Als ik beter naar mezelf had geluisterd was die niet gebeurd. Het is wel zo, als je niet naar jezelf luistert dan wordt ervan bovenaf ingegrepen. Want wie niet luisteren wilt moet maar voelen.

Klik hier om een tekst te typen.

 

Hier heb ik nog een hele mooi waargebeurd verhaal van een kennis.

Ik kwam geregeld bij deze kennis langs en zij besteedde heel veel tijd aan haar naaste familie maar niet aan haar eigen gezin. Ik zei tegen haar dat ze eens moest stoppen om heel veel tijd te geven aan een anderen want je eigen familie die heeft je heel hard nodig. Haar antwoordt was: ‘je hebt gelijk’. Maar toch ging zij door net als ik en luisterde niet. Ik zei tegen haar je weet wat er kan gebeuren als je niet luistert, want dan grijpen ze van boven in en dan moet je wel. Na een aantal weken gebeurde iets vreselijks. Haar man kreeg een ongeluk op zijn werk zo erg dat hij niet meer kan werken en de rest van zijn leven invaliden is geworden.  Dus nu moest zij wel thuis blijven voor haar gezin. Dit moest zo gebeuren om haar in te laten zien.  Waarom moest een ander dit mee maken en niet zij? Als het haar overkwam dan was het na het herstel weer doorgegaan. En nu moest haar man het ontgelden en zij zit nu haar hele leven vast om voor haar man en gezin te zorgen.

Als men niet luistert naar zijn of haar gevoel dan wordt ervan bovenaf ingegrepen.

In een bepaalde periode dat het met mij niet lekker ging op het spirituele vlak kwam ik bij een paragnost terecht. Gevoelsmatig was deze man eerlijk en oprecht.  Maar niets was minder waar. Maar goed. Ik had een afspraak gemaakt om langs te komen voor een consult. De dag was daar en ging met mijn vrouw daar toe met de auto. Eenmaal daar vertelde hij een aantal dingen.  Hij vertelde mij o.a. dat ik een goede en grote ben met mijn gaven. Ik vroeg aan hem waarom mijn derde oog geblokkeerd was. Hij zei dat hij mij wel kon helpen zodat ik weer met mijn derde oog kon zien.

Dat kon hij doen met regressie. Wij hebben een nieuwe afspraak gemaakt zodat ik die dag onder regressie kon. Toen het zover was gingen wij ernaar toe.  Onderweg vroeg ik aan mijn gidsen of ze mij wilden helpen en steunen. Nou en dat deden ze ook. Terwijl wij onderweg waren kwamen wij van de ene file terecht  in de andere file terecht. Wij kwamen niet op tijd aan en we belde hem onderweg op om te zeggen dat het wat later zou worden. Maar al met al kwamen heel erg laat aan en hij had geen tijd meer voor de regressie. Van het ingeplande uur hadden wij slechts nog 15 a 20 minuten over.

Op het moment dat wij daar aankwamen ging mijn vrouw even naar het toilet en vroeg hij nog aan mij waar wij voor kwamen. Ik zei: ‘nou voor de regressie.’ Alsof hij even niet meer wist waar voor we kwamen. ‘o, dat kan ik ook gewoon zo even doen,’ We deden een korte meditatie en visualiseerden kleuren bij onze chakra’s om deze zo weer te laten stromen. Mijn vrouw mocht ook meedoen. Maar omdat de reis zo onrustig was verlopen door alle files kon ik me niet ontspannen. Het visualiseren ging dan ook voor geen meter.

Daarna ging deze man achter me staan en legde zijn handen op mijn schouders en sprak drie keer een bepaalde noem het ‘spreuk’ uit in een bepaalde taal was zeker geen Nederlands was. Erg vaag. We hebben hem ook niet gevraagd wat hij nu precies had gedaan. Hij moest namelijk ook weg voor een afspraak. Ondanks dat het overmacht was dat we later aankwamen moesten we voor die 20 minuten toch €100 betalen. En al zouden we de volgende keer bij hem komen wilde hij mijn vrouw ook wel even doen. Mijn vrouw kreeg daar kippenval van. Eenmaal in de auto waren we verbouwereerd en ontdaan wat er nou gebeurd was.

En ook die honderd euro die we moesten betalen.

Eenmaal thuis aangekomen hebben we hem een nette mail geschreven en uitgelegd dat we het vreemd vonden dat de regressie niet nodig was om het derde oog te openen. Dan had hij dat bij het eerste consult ook kunnen zeggen. Dus nu kon het derde ook gewoon geopend worden bij een chakrameditatie. En in de mail vroeg ik of hij kon uitleggen hoe dat nu zat. Kort na het versturen van die email kregen we antwoord van deze man. We wisten er niks van af en ook niet hoe hij te werk ging en al zouden we hem 1000 euro geven, hij zou ons nooit meer helpen. En de rest van de mail wil ik niet meer oprakelen. Deze man die zich naar de buitenwereld profileert als een wijze man met zeer veel kennis, boeken heeft geschreven, lezingen geeft etc. heeft zich heel erg verlaagd door zijn taalgebruik in deze mail. Erg zielig hoor. Deze mail hebben wij ook direct verwijdert om verdere negatieve energie niet te ontvangen via deze mail.

Mijn vrouw en ik hebben het er nog wel over gehad wat de reden zou zij waarom deze naar de buitenwereld aardige man zo reageerde. Het leek wel of we hem ‘door’ hadden, hij zich betrapt voelde. Had deze man misschien een achtergebleven entiteit in zich of een persoonlijkheidsstoornis?

Dat er iets niet met hem klopte was wel duidelijk dat hij zo onbeschoft reageerde op deze normale nette mail van ons. Het leek wel of we met heel iemand anders te doen hadden. Maar goed, wat hij gedaan had is door deze’ spreuk’ een soort van zwarte magie uit te oefenen. Zo voelde het waardoor het derde oog helemaal niet meer functioneerde. Ik voelde zelfs een zware last bij me. En gelukkig kwamen we met hulp van mijn gidsen keer op keer in een file terecht waardoor er weinig tijd over bleef voor dit consult. Wij zien het als geluk bij een ongeluk. Want wat had hij anders nog meer aangericht als hij een vol uur mij had kunnen bewerken.

Kort daarna ontmoette wij een vrouw per ‘toeval’. Zij is een heel zuiver medium en is niet op het internet  of social media te vinden. Zij helpt mensen die op haar pad komen voor hulp. Deze vrouw heeft o.a. de gave om dwars door iemand heen te kijken. Zo ook zag zij bij mij een donkere mannelijke negatieve energie bij mij rond de zonnevlecht.  Zonder fysieke aanraking heeft zij deze energie uit mij gehaald. Op dat moment dat de energie loskwam viel ik bijna naar voren. Zij heeft deze energie letterlijk buiten de deur gezet.

Daarna voelde ik me licht, bevrijd en schoon. Een gevoel van opluchting. Ik heb hier van geleerd en ik weet dat ook deze man die niet zuiver bezig is, het ook weer terug krijgt op wat voor manier dan ook. Maar dat is niet mijn pakkie aan, daar zorgen ze hier boven in de energie wel voor dat hij terug krijgt wat hij aan ander heeft aangedaan. Dat is de wet van het universum.

 

J de Bruijn