Home » Verhalen » Helderhorend

helderhorend

Helderhorend.

Wat is helderhoren? Helderhoren is dat je de dingen hoort die een ander niet kan horen.

Soms hoor je rare geluiden zoals: hoge of lage fluittonen in je oren, het is net of je de radio op een andere frequentie zet. En daarbij zijn je oren over gevoelig voor andere geluiden die van buiten af komen.

Als de fluittonen voorbij zijn, dan moet je heel goed luisteren wat er gezegd word. Soms word er gesproken of je hoort muziek er kan van alles zijn.

Op een dag ging ik even een boodschap doen en onderweg fietste een man stapvoets en we gingen gelijk op en hij verdween achter een gemeenteperk zodat hij even uit het zicht was.

Terwijl dit gebeurde hoorde ik zijn gidsen praten praatte even dacht ik dat hij met iemand zat te praten, maar dat was niet zo, want even later kwam de man achter de plantenbak vandaan. (alleen).

J de Bruijn

Copyright

Helderhorend.

Op en dag zat ik voor de pc en even later werden mijn oren op een andere frequentie gezet en nog geen paar seconden hoorde ik  muziek uit mijn pc komen  terwijl het geluid uit stond. Het leuke daarvan was dat het een carnavalsnummer was. Het bleef niet bij die ene keer. Ook weer stond het geluid uit. Op een dag hoorde ik twee mensen praten, het was niet positief, maar ze spraken heel negatief over mij en ik dacht: “wat is dit toch heerlijk als je alles kan horen”. Daarna heb ik de vriendschap verbroken. 

J de Bruijn